Dancs Andrea – Kismamakuckó, a gondoskodást magaddal kezdd

2018.03.27

BrandM: Mi a szenvedélyed? Mi az ami energiával tölt fel?
Andrea:
Szenvedélyem egy szóval leírható: megosztás. Az hogy ez milyen formában történik, változó: női csoportokat, a jóga, a női önismeret, a stressz oldás eszközeit alkalmazva. Szeretek másokkal együtt tartalmas programokat szervezni, közösséget létrehozni, motivál ha érzem a többiek lelkesedését, tenni akarását, ötleteit.
Szeretek találkozókat szervezni, közösségi alkalmakat generálni, valahogyan ez alapműködés számomra. Úgy érzem a nőknek, anyáknak ma erre különösen nagy igénye van, bár lehet hogy nem is tudnak feltétlenül erről az igényükről... Alkalmaimon kritika nélkül tudnak jelen lenni más nőkkel is, ahol mindig kiderül, mennyi közös van bennünk.

Ami energiával tölt fel az a tánc, a jóga, a zene, a jó társaság, a közös ügyek, tartalmas igazi beszélgetések, a természet, és egy finom capuccino. És persze egy jóleső alvás a családommal összekuckózva egy közösen elkészített ebéd után.

BrandM: Mi kellett ahhoz, hogy meg merd lépni a váltást?
Andrea:
A váltásra egy egyre határozottabban megjelenő belső igény késztetett, ami azt "mondta" itt az ideje hogy azzal kezdjek foglalkozni ami igazán érdekel.

Keresni a módját, az útját, hogyan tudok autentikus lenni abban amit csinálok. Mi ad örömet, mi inspirál, mi tölt fel, mi mozgat.

Ilyen volt a női fókuszú jóga képzések elvégzése, a kismamajóga, a női jóga, a babamasszázs, a relaxáció és a stressz kezelés módjainak megismerése és gyakorlása és még a zen buddhizmus tanai is. Mostanában a hangtálak világával ismerkedem. Ez mind én vagyok, aktuális önmagamról szól, először magamnak tanulom, tapasztalom, és amikor úgy érzem átadható, akkor átadom. Ezért mondtam az elején, hogy a megosztás a szenvedélyem.

BrandM: Mi volt a legjelentősebb lépés, hogy ma itt tartasz?
Andrea:
Kiléptem a biztos anyagi hátteret adó munkahelyemről. Társ és anya lettem viszonylag rövid időn belül. Kiléptem a komfortzónámból újra és újra.
Alaptermészetem a kíváncsiság, a nyitottság és a tanulni vágyás.

BrandM: Ki vagy mi segített ebben?
Andrea:
A férjem stabil háttér országként támogatott és támogat. A nagyszülők szintén praktikus segítséggel állnak mögöttem és jönnek, visznek, gyerekeznek ha kell. Természetesen voltak és vannak aktuális szakmai segítők is akik egy-egy elakadásnál, elbizonytalanodásnál ott vannak.

BrandM: Mik voltak a legnagyobb tanulnivalók eddigi életed során?
Andrea:
Számomra a legnagyobb kihívást a mai napig az idő és az energiáim hatékony beosztása adja. Attól hogy "azt csinálok amit akarok" és nincs egy fix reggel 8-től délután 4-ig munkám, sokkal tudatosabb tervezésre van szükségem.

BrandM: Mit jelent számodra a siker?
Andrea:
Önmeghaladást, megújulás képességét, új utak, ismeretek tapasztalatát, valaminek a megvalósítását ami először csak bennem létezett és aztán kikerül a világba, mint a születéskor egy gyermek. Az is siker számomra, amikor konkrét visszajelzés érkezik valakitől, hogy segített neki az adott gyakorlat, vagy információ amit tőlem kapott.

BrandM: Mit nem vagy hajlandó tovább elviselni az életedben?
Andrea:
A kicsinyességet és a fölösleges időpazarló fecsegést.

BrandM: Mit nyertél a változtatással?
Andrea:
Igazabb önmagamat.

BrandM: Mi a kedvenc idézeted?
Andrea:
"Csak tedd."

BrandM: Köszönöm.

Kismamakuckó - A gondoskodást magaddal kezdd
www.kismamakucko.hu