Major-Megyeri Tünde - Designer 'Timo design'

2018.03.20

BrandM: Mi a szenvedélyed?
Major-Megyeri Tünde (Tünde): A kreatívkodás. :) Minden mennyiségben! :) Nyugtat, ellazít, energiával tölt fel.

BrandM: Mi indította el a változtatást az életedben? Mi kellett ahhoz, hogy meglépd a váltást?
Tünde:
Kisfiam születése. Először hobbinak indult a magam örömére, kedvtelésére, de az is közrejátszott, hogy mosható pelust használtam kisfiammal, viszont mivel ő nagy és husis baba volt, a gyári pelusok zöme nem volt rá jó már 1 évesen, így nagyobb méretű, saját pelus készült neki, ami kitartott szobatisztulásig. Innen jött az ötlet, hogy kifejezetten nagy méretű és fazonú mosható pelenkák készüljenek combos-pocakos babáknak.

Ma már mindent készítek ami mosható, a zero waste jegyében, vagy ahhoz közeledve. Vagyis hogy minél jobban minimalizáljuk a háztartási hulladék mennyiségét, az eldobható holmikat moshatóval kiváltva. És mindent ami egyedi, nem tucat termék.

BrandM: Mik voltak a legjelentősebb lépések, hogy ma itt tartasz?
Tünde:

Nagy adag kitartás, akaraterő kellett hozzá. Hogy én ezt szeretném csinálni hosszútávon és hogy igenis van benne fantázia és erre vevők az anyukák.

BrandM: Ki vagy mi segített ebben?
T
ünde: Családom támogat benne lelkileg.

BrandM: Mik voltak a legnagyobb tanulnivalók eddigi életed során?
Tünde: A kitartás és az akaraterő kulcsfontosságú. És hogy merni kell nagyot álmodni, mert az előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. :) Soha nem szabad feladni.

BrandM: Mit csináltál, mikor mégis úgy érezted ez nem fog menni vagy egyik nap kevésbé pozitívan keltél fel?
Tünde: Ilyenkor beiktatok pár nap szünetet; lazítok, töltődök. Utána újult erővel csinálom tovább. Optimista és pozitív gondolkodású vagyok.

BrandM: Mit jelent számodra a siker?
Tünde: Elismerik a munkámat, szívesen használják a termékeimet, ajánlanak barátnőnek, szomszédnak, munkatársnak, rokonnak. Sok visszatérő vevőm van.

A sikerem titka abban rejlik, hogy nagyon odafigyelek a minőségre és a részletekre. Amit kiadok a kezemből, minőségi munka legyen, olyan amit én is jó szívvel használnék. A szívemet-lelkemet beleteszem egy-egy termékbe, szerintem csak így lehet ezt csinálni hosszútávon. A minőségre törekszem, nem a mennyiségre. Inkább kevesebb termék készüljön, de azok kifogástalanok legyenek minőség szempontjából (ez nálam amolyan szakmai ártalom is, korábban minőségbiztosítóként dolgoztam).

BrandM: Mit nem vagy hajlandó tovább elviselni az életedben?
Tünde: Nem szeretek függeni másoktól (sem anyagilag, sem érzelmileg).

BrandM: Mit nyertél a változtatással/váltással?
Tünde: Sok új ismerősre tettem szert, akik közül néhánnyal már-már baráti kapcsolatom van. A jövőt nézve pedig: rugalmasabb munkát, ami által több időt tölthetek a gyerekeimmel, családommal. A család boldogsága a legfontosabb. És hogy kiegyensúlyozottak legyenek a gyerekeim.

BrandM: Mi a kedvenc idézeted/könyved/sztorid?
Tünde: "A mondabeli tövismadár csak egyetlen egyszer énekel életében, de akkor szebben, mint a föld bármely más teremtménye. Ahogy elhagyja fészkét, egy tövises fát keres, és nem nyugszik, amíg rá nem talál. Akkor az ádáz ágak között rázendít dalára, és felnyársalja magát a leghosszabb, leghegyesebb tövisre. Haldokolva fölébe emelkedik önmaga szenvedésének, hogy túltrillázza még a pacsirtát, a csalogányt is. Egyetlen csodálatos dal, az élete árán. De akkor az egész világ elnémul, őt hallgatja, és Isten mosolyog az égben. Mert a legeslegjobbnak mindig fájdalom az ára." (Colleen McCullough Tövismadarak című regényéből)

Ugyan ez az idézet fizikai fájdalomról szól, én mégis a kitartást olvasom ki a sorok közül. A kitartást, az akaraterőt, a nem nyugvást, ami a tövismadarat is jellemzi, hogy addig-addig megy, amíg el nem éri a célját, még ha ez viszontagságok árán valósul is meg. Rám vetítve ez azt jelenti, hogyha eltervezek valamit, azt véghez is viszem, mondhatni bármi áron, ésszerű keretek között, persze.

BrandM: Köszönöm Tünde.

A Timo design
https://www.facebook.com/timodesign13/
www.timodesign.meska.hu